INSPIRERENDE LEIDERS

In het verleden was effectief leiderschap gericht op het vinden en ontwikkelen van mensen met de juiste eigenschappen, zoals charisma, besluitvaardigheid en strategisch inzicht. Deze benadering is inmiddels echter achterhaald. Er is slechts weinig bewijs dat aantoont dat effectieve leiders over dezelfde specifieke eigenschappen beschikken. Een andere methode was om allround leidinggevenden te ontwikkelen die overal even goed in zijn, maar ook die aanpak bleek niet succesvol.

In de huidige zeer competitieve, complexe en veranderlijke werkomgeving, kunnen leiders simpelweg geen allrounders zijn. In plaats daarvan moeten ze hun eigen unieke sterke punten optimaliseren en hun mensen stimuleren hun energie, meningen en ideeën de vrije loop te laten. Alleen zo kunnen ze samen maximale resultaten behalen en echt meerwaarde bieden voor hun klanten en belanghebbenden.

Een goede leider herkent de natuurlijke sterke punten van zijn medewerkers en geeft die de ruimte.

Goede leidinggevenden laten hun mensen bewust hun grenzen verleggen binnen de gebieden waarin ze van nature sterk zijn. Ze helpen hen hun sterke punten te ontdekken en optimaliseren door ze meer taken te laten doen waar ze plezier in hebben. Ze verwachten niet dat iedereen overal goed in is en leggen niet te veel nadruk op zwakkere gebieden. Ze dagen hun medewerkers juist uit om uit te blinken in hun sterke punten. Tegelijk hebben ze ook oog voor de risico’s en obstakels die de prestaties van hun mensen in de weg kunnen staan. Ze helpen teamleden deze te beperken en om te zetten naar iets positiefs en productiefs, zonder er onnodig veel aandacht aan te besteden.
Het doel van dit e-boek is om leiders een aantal praktische handvatten te geven om hun eigen sterke punten en die van hun medewerkers te optimaliseren en zo ruimte te maken voor de energie, ideeën en topprestaties van het hele team. Deze aanpak heeft een stimulerend effect op de uitvoer van strategieën, het concurrentievoordeel en het innovatievermogen van het bedrijf.

Meer lezen? Download het e-book hier!

 

 

 

 

Drie simpele, maar belangrijke vragen die leiders moeten stellen

Er bestaan talloze leiderschapsprogramma’s, maar de beste manier om effectief te leren leidinggeven is misschien wel dichterbij dan je denkt. In deze verhelderende, openhartige lezing vertelt Roselinde Torres over haar bevindingen na 25 jaar lang succesvolle leiders te hebben geobserveerd. Ze legt uit welke drie simpele, maar belangrijke vragen potentiële bedrijfsleiders moeten stellen om succesvol te worden.

Een inspirerend verhaal over leiderschap!

We hebben allemaal onze eigen set sterke punten, capaciteiten en vaardigheden waarmee we ons kunnen onderscheiden en uitmuntende resultaten kunnen behalen. Sterke punten zijn de onderliggende eigenschappen waar je energie van krijgt en waar je in uitblinkt (of zou kunnen uitblinken). Maar hoe krijg je inzicht in je sterke punten en hoe kun je deze verder ontwikkelen? En hoe kun je anderen inspireren dat ook te doen?

Optimize Your Strengths (leestijd max. één uur) is een vlot geschreven boek dat managers, leidinggevenden en bestuurders helpt hun eigen belangrijkste sterke punten te ontdekken en het beste uit hun teams naar boven te halen.

Dit boeiende verhaal gaat over Joe, een leidinggevende die zich in zowel een persoonlijke als een zakelijke crisis bevindt. Zijn manier van leidinggeven ontwikkelt zich geleidelijk van zelfbeperkend en op tekortkomingen gericht tot stimulerend en oplossingsgericht.

Bestel het boek hier

Hoe je van een manager een inspirerende en motiverende leider maakt!

Tijdens deze certificatietraining, word je volledig ondergedompeld in praktische en beproefde leiderschapsessenties op basis van sterke punten, zodat je na afloop precies weet hoe je van goede managers inspirerende leiders maakt.

Aan het einde van de certificatietraining weet je alles over StrengthscopeLeider™, een krachtig 360-leiderschapsprofiel op basis van sterke punten. Ook beschik je over een reeks leiderschapsontwikkelingstools om leiders te helpen hun eigen sterke punten en die van hun teams te optimaliseren, om zo de best mogelijke resultaten te behalen.

In de huidige veranderlijke en zeer concurrerende wereld zijn de meest kansrijke bedrijven, bedrijven die er niet alleen in slagen de meest getalenteerde mensen aan te trekken en te houden, maar deze mensen ook weten te stimuleren om topprestaties te leveren, hun grenzen te verleggen en te blijven leren.

Klik hier voor meer informatie